Malta – konferens på en medelhavsö

Mitt i medelhavet finner vi Malta med sitt unika landskap och spännande historia. Ön är inte bara ett attraktivt resmål för sol och bad utan även populärt för konferens och kick-off. Här finns gott om bra konferenshotell med moderna faciliteter, nära det pulserade stadslivet eller vid det rogivande havet.

Från Stockholm kan man resa direkt till ön på några timmar utan byte – detta under vissa dagar i veckan. Annars gör man ett stopp på vägen om man har lite extra tid över.

 

Barockstaden Valetta och Unescos världsarv

Om man inte väljer att bo i huvudstaden Valetta rekommenderar vi varmt ett besök i barockhuvudstaden som bjuder på ett rikt arv inom konst, kultur, arkeologi, historia och arkitektur. Självklart är shoppingen värt ett besök och även smågatornas pittoreska restauranger med delikatesser från hela medelhavet.

Den engelskspråkiga ön har goda kommunikationer där det är lätt att ta sig runt på egen hand – kanske för att besöka Tarxien, där landets mest välbevarande neolitiska tempel ligger. Templet är tillsammans med sju andra tempel på ön en del av UNESCOS världsarv.

Skriv ett svar