Brescia – konferera i den centrala världsarvsstaden

En konferensweekend i Brescia erbjuder såväl bra med tid för konferens som gemensamma aktiviteter i närområdet och god lokal mat. Bara några kilometer från Brescia finns det anrika vindistriktet Franciacorta, mest känt för sina ledande mousserande viner och ostar.

För många är denna vackra stad okänd trots att det är den andra största staden, efter Milano, i den italienska regionen Lombardiet. Från Arlanda nås staden med flyg till Milano eller Bergamo, därifrån är det ca 1 timme vidare till Brescia.

Lördagseftermiddagen är som gjord för en promenad med lokalbefolkningen under portalerna till stadens viktigaste shoppinggator. Här kan ni stanna och ta en espresso eller sitta ner på ett av de många caféerna för din aperitivo. Vill ni shoppa finns alla kända varumärken och matbutiker med traktens specialiteter.

 

Vill ni ha en aktivare konferens erbjuder omgivningarna i Val Camonica till härliga cykelturer både för nybörjare som Mountainbike-entusiaster och vintertid även möjlighet till lättare skidåkning i närliggande bergsområden.

Här finns flera hotell av bra standard, som NH Hotel Brescia, AC Brescia och Hotel Vittoria som ligger mitt den gamla stadsdelen. Samtidigt är de vackra sjöarna Lago di Garda, Lago Maggiore en kort resa bort.

För den kulturintresserade finns katedralen och rådhuset från 1500-talet, den gamla domkyrkan från 600-talet som är helt magisk och de romerska lämningarna vid Santa Giulia museet. En promenad upp till stadens kastell rekommenderas, där ni har en bedårande utsikt över hela Brescia.

Praktiskt

  • Direktflyg Arlanda – Milano Linate t/r.
    Transfer ca 1 timme 30 minuter (80 km)
  • Direktflyg Skavsta – Bergamo t/r.
    Transfer ca 50 minuter (45 km)
  • Boende på t ex Hotel Vittoria **** med bra lokaler för konferenser. Titta in på hotellets sajt.
  • Besök på vingård i Franciacorta, vinprovning i i kombination med lunch eller middag.
  • Promenadsightseeing i Brescia och middagar på våra favoriter bland de lokala restaurangerna.

Skriv ett svar