Gardasjön – konferens och teambuilding i norditalien

Vill ni uppleva de vackra norditalienska sjöarna är Gardasjön ett mycket bra val. I Desenzano del Garda, på den södra sidan av sjön, bor ni med bekvämt avstånd till många aktivitetsmöjligheter.  Bra konferenshotell, inte för stora och med personlighet. Här finns hotell vid stranden, mer centralt i de vackra små städerna eller vid en golfbana.

Verona ligger en knapp timme härifrån, Romeo och Julias hemstad och under sommarmånaderna operacentrum med sin vackra anfiteater.

Vinrankorna och olivlundarna slingrar sig vackert längs med bergsluttningarna. Här erbjuds fina vin- och olivoljeprovningar och goda norditalienska måltider.

För den grupp som vill aktivera sig fysiskt går det både att cykla runt sjön, vandra, vindsurfa vid Riva i den norra delen av sjön eller prova skärmflyg från Monte Baldo. Den som inte vill flyga kan njuta av den fantastiska utsikten härifrån efter en härlig uppfärd med linbana.

Ett annat tips är att fynda på den lokala marknaden och njuta av en vacker båttur mellan Gardasjöns små städer och byar.

Skriv ett svar