Capri – En annorlunda konferens

Välkommen till Capri – ön du utforskar på 8 timmar, perfekt under den kortare konferensen. Från Sorrento eller Neapel åker flygbåten till Marina Grande på Capri. Därifrån kan ni åka den lilla gula bussen som tar er högst upp på ön till Anacapri, stundtals en hisnande bussfärd.

Anacpari är en söt liten ort, stillsammare än Capri och med en fin promenadgata. Här hittar ni även Axel Munthes Villa San Michele, väl värt ett besök. Härifrån kan ni även ta sittliften upp till den hösta toppen på ön, Monte Solaro. Den lilla gula bussen går vidare ner till Grotta Azzurra, den blå grottan.

Återvänd till Capri stad och promenera i de små gränderna, nerför via Camerelle med sina lyxiga butiker. Njut av en aperitivo eller espresso på Piazettan och vandra ner till Augustus trädgårdar för ett foto av Faraglioni, de världsberönda klipporna som reser sig ur havet. Den slingriga Via Krupp tar dig hela vägen till Marina Piccola och därifrån går den lilla gula bussen tillbaka till hamnen och flygbåten till Sorrento eller Neapel.

Capri är ön ni helst vill bo kvar på och uppleva när solen går ner i havet!

Skriv ett svar